söndag 8 september 2019

Alldeles för mycket tid till att fundera!

Zöndagzzz... Att det ska vara så att sova ut på en helg? 06:32 Slog jag upp ögonen i morse och kunde inte somna om. Jag har hört eller läst någonstans, att det är hjärnan sätt att tala om att man då har sovit tillräckligt länge. Din kropp är utvilad så upp hoppa. Högst tveksam om det verkligen stämmer?


Dom tre första veckorna på jobbet drog igång i 120 Km/h. För att vecka fyra helt slå av på takten och snudd på dö ut. Under dom lugna perioderna hinner man kolla extra mycket på börsen. Men framför allt fundera på allt mellan himmel och jord.


 • Vad är den minsta summan jag behöver för att klara mig en månad?`
 • Hur tar jag mig ur hamsterhjulet snabbare?
 • Kan jag öka risken i mitt investerande och komma mot slutmålet snabbare?
 • Borde jag belåna min portfölj och investera i nya utdelningsaktier?
 • Skulle jag kunna gå ned i tid? Är det värt det?
 • Varför pratar man om värdeminskning av en bil? Om man ska köra den tills den rasar ihop? Så kommer den ändå vara värd snudd på noll?
 • Semester? Varför tänker jag redan på nästa års semester? Är ju sjukt långt kvar.
 • Jag måste börja leva lite mer i veckorna och inte bara för helgen!

Ibland blir det bra funderingar och ibland inte! Full fart mot nästa helg! 

/funderalitemera8 kommentarer:

 1. Det där med bilen. Jag har inte analyserat ihjäl mig i det direkt. Men, just nu lutar jag åt att köra min nuvarande bil så länge det bara går. Det minimerar ivartfall antalet dumma bilaffärer att göra så. Frågan är bara om jag kommer ha tur med servicekostnader på detta exemplar framöver eller inte.
  Mvh investera-pengar.blogspot.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så länge servicekostnaden inte kostar mer i "månaden" än en avbetalning på hyfsat ny bil? Då behåller jag mitt gamla lik! :-)

   Radera
 2. En bil är enbart en bekvämlighetspryl och en stor utgiftspost oavsett om man köper en elbil eller rökbil. En elbil har betydligt lägre driftskostnader men dyr i inköp pga obefintlig begagnatmarknad. En rökbil finns det drösavis med begagnade men här kostar service, bränsle, skatt etc. Tråkigt att det inte finns fler bilpooler som man kan använda sig av. Vår kommun har en med 5 st elbilar men det är 3 mil från vår bostad till dess parkeringsplats. Så långt orkar jag inte cykla.

  Jag tycker att man ska göra sin plan och sen följa den, då slipper man tänka för mycket. Jag sitter också och kollar min "frihetskvot" och diverse diagram på excel när jag har tråkigt på jobbet, men i övrigt tror jag det är bäst att "leva livet" medan man håller på.

  Sen är det ju upp till var och en vilken summa man behöver för att klara sig. Vi har kommit fram till att vi inte är några "knäckebrödsmiljonärer" utan behöver en ganska ansenlig summa varje månad innan vi vågar lämna in passerkorten. Det är inte något som ens är öppet för diskussion. Det märks på somrarna när vi är lediga, då vill vi hitta på en massa saker, och även om mycket är gratis i vårat land så kostar det pengar t.ex. att resa runt samt diverse aktiviteter. Att kunna åka på en solresa någon gång om året, gärna på den mörka årstiden, vill vi såklart också göra när vi är fria, vad är meningen annars?

  Lycka till med dina funderingar, men tänk inte för mycket. Om jobbet är så tråkigt, kanske läge att byta, så du orkar med några år till?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Funderar på att "stresstesta" min ekonomi någon månad. Hur lite behöver jag för att klara mig egentligen! Får bli en inlägg om det längre fram. Just det där med att byta jobb? Hmm..gräset är inte alltid grönare på andra sidan. Blir samma arbetsuppgifter men hos annat företag bara. Livet är inte bara jobb. Finns mycket runt där omkring oxå! :-)

   Radera
 3. Många bra tankar. Ganska många sammanfaller med mina.

  Gå ner i tid är en som jag tänkt en del på. Tyvärr slår den minskade lönen mot sparandet och den total friheten skjuts fram ett tag.

  Minsta summan för att klara sig en månad? Det går som du skriver stresstesta någon månad, men den uthålliga nivån för ekonomin ligger en del högre. För mig innebär det att jag bevisat att jag kan leva på 14.000 kr/mån vilket jag gjort i snitt de senaste 6 åren. En enskild månad kan jag säkert pressa det nedåt 11.000 kr, men inte i längden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nackdelen med att gå ned i tid är just att lönen minskar. Men å andra sidan kanske man får lite mer livskvalitet? Gäller att väga för och nackdelar innan man tar ett sånt beslut. Jag är inte där än! :-)

   Skulle verkligen behöva se om det går att pressa utgifterna mer!? Men till vilket pris? :-)

   Radera
 4. Älska dina tankar och känner igen mig till 100% :-D
  Jag har precis valt deltid en period, får se hur livet känns om ett halvår!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, spännande med deltid. Ska följa din blogg för att ser hur det går för dig då! :-)

   Radera