Sidor

onsdag 31 januari 2018

Avstämning Januari.

Onzdagzz! Rapportperioden är i fullgång. Jag kan så här långt se fram emot ökad utdelning i både Telia och Nordea. Nu får jag vänta tills på fredag för att få veta vad Tele2 tänkte dela ut. Det om något ser jag fram emot. Har för mig att jag läst någonstans att bolaget sagt något om en utdelning runt 4 kr. Jag hoppas dock på mer. Hoppet är det sista som överger en....(Bildkälla https://pixabay.com).

Januaris sista dag. Har uppdaterar mina innehav. Så här långt på min resa går det i alla fall framåt. Även om jag skulle önska att takten var en aning högre. Som att se på målarfärg när den torkar. Så kul ska tydligen långsiktig investering vara.

Totalt värde:
20180131   266 990
20170129   192 243
20160131     95 201
/villinvesteramycketmera


söndag 28 januari 2018

Men än finns det tid kvar!

Zöndagzzz.. Full fart mot måndag. Vart en sen kväll igår och jag straffades rättvist för det. Kom idag inte ur sängen förrns ca 11.20. Hela dagen har känts upp och ned. Tröttheten ger liksom inte med sig. Men allt var självförvållat. Finns ingen annan mig att skylla på. Vågar knappt tänka på hur trött jag kommer vara imorgon. Fast det gör det samma! För då ska jag ju ändå bara till jobbet....


Årets första investering är avklarad. Gjorde visserligen ett fondskifte i början på månaden. Men i fredags så köpte jag följande:

50 st Nordea.
100 st Baltic Horizon fund.
20 st Leroy Seafood group.


Det vart inga Tele2 aktier trots att det var planen. När det väl kom till kritan så stod det mellan Nordea och Tele2. För stunden vägde Nordea lite tyngre.

Alla aktierna är givetvis utdelningsaktier. Allt enligt den investeringsstrategi jag började med Januari 2016. Två år har passerat och jag är ännu långt i från målet. Men än finns det tid kvar!


/investeralitemera

söndag 21 januari 2018

..bara snål!!

Zöndagzz.. Hade sett fram emot att vakna sent idag. Men en tidig samling med tonårsdotterns fotbollslag. Gjorde att det vart tidigare än vanligt (Tidigare än vad jag normalt går upp i veckorna). Synd att klaga egentligen? För förr i tiden var det väl mer eller mindre tvång att alltid ta sig till kyrkan på söndagsmorgonen. Det finns alltid olika grader av helv*tet...Det har jag lärt mig!

Det sägs och nämnas att Januari är den fattigaste av alla månader. Ja så kanske det är. Personligen tycker jag alla månader kännas så där lagom fattiga. Dvs när räkningar och sparande dragits. Det som finns kvar då. Det är ju allt! Fattig eller rik? Visst drar man ned på maten, så finns det pengar att spara. Man skulle ju kunna börja där? Har själv börjat kolla efter det billigaste priset på snarlik varor när jag handlar. Alltid spar man någon krona. Kan väl inte påstå att det alltid uppskattas av tonårsdottern.

- Pappa förr var du ekonomisk. Nu är du bara snål!!
(Bildkälla https//pixabay.com).

Lönen på kontot nu på onsdag. Tele2, Baltic Horizone Fund och ev någon till, är på inköpslistan. Hinner troligen ändra mig både två och tre gånger innan jag helt bestämmer mig. Att vara lite flexibel är nog bäst. Att hålla kvar vid dåliga beslut! Det kan aldrig vara bara i längden....

Väntar fortfarande på svar på ang min "luftavfuktares" vara eller icke vara. Ett positivt beslut som gör reparation möjlig? Då blir det mer över till att investera. Håller tummarna. Borde vara min tur att få lite flyt nu..kan jag tycka!


/investeralitemeramåndag 15 januari 2018

Det kunde varit värre! (Del 2).

Måndagszz! Behöver egentligen inte skriva ett ord om vad jag tycker om Måndagar. Så den här Måndagen hoppar jag helt enkelt över det! Vill inte vara mer tjatig än vad jag redan är!
(Bildkälla https://pixabay.com).

Har nu väntat i snart en vecka, på att få återkoppling hur min luftavfuktare till grunden mår? Anticimex kröp ned i grunden och försökte med något slag upplivningsförsök få igång den. Stendöd var domen. Därefter tog dom med sig den och lovade återkomma. När jag inte hade hört något på nästa en hel arbetsvecka. Så passade jag på att prova deras moderna e-tjänst som kallas "mail till kundservice". Det tog lite över en dag, så fick jag till svar att teknikern var ledig. Men att dom "misstänkte" att han hade skickat i väg "luftavfuktaren" på reparation! Här känner jag helt plötsligt att chansen till "återupplivning" steg från 10% till åtminstone 40 %. Som sagt... Det kunde varit värre! Det lär jag snart bli varse om?


Fortsättning följer....../villtroligenrepareralitemera


måndag 8 januari 2018

Det kunde varit värre! (Del 1).

Måndagzz.. December 2017 bjöd i mitt fall på en bra överraskning och två dåliga. Den bra var att jag tilldelades bonus från mitt jobb. X-antal tusenlappar som jag förväntade mig kunna investera i aktier och fonder under 2018. Dom två dåliga nyheterna var följande. Luftavfuktaren i grunden som är allt annat än ny och reparerad vid ett tillfälle. Slutade helt plötsligt att fungera. Diskmaskinen som har minst 7-8 år på nacken. Den funkar numera bara ibland eller inte alls.

(Bildkälla https://pixabay.com).

Husbuffert plus bonus ser jag just nu som "bundet kapital".  Kapital som inte kan delas ut till mig, utan måste användas inom "rörelsen". Det som oroar mig mest är kostnaden för luftavfuktaren. Det kan bli en riktigt dyrt historia. Men hur dyrt vet jag först när jag kommer hem idag. För då ska Anticimex varit hemma hos mig och kontrollerat vad som går att göra och inte. Givetvis även lämnat ett kostnadsförslag. Diskmaskin kan jag ju klara mig utan i någon månad om så krävs? Hoppas därför imorgon kunna säga... Det kunde varit värre!


Fortsättning följer..../blirtroligentvungenattinvesteralitemera


söndag 7 januari 2018

För vart är börsen på väg?

Zöndagzz.. Då var vi en vecka in i 2018. OMXS30 ligger fn på plus 2,18 %. Kanon, det kan väl knappast bli bättre..eller? Jo det skulle kunna var mycket bättre. För i min Avanza portföljen är fortfarande 6 st bolag av 12 st på minus. Får vi en korrigering nedåt på börsen så lär portföljen få ytterligare minus bolag. 2018 kommer därför bli en mycket intressant år. För vart är börsen på väg? Personligen har jag ingen aning som vanligt!

I och med att det vart nytt år! Så passade jag på att kontrollera och stuva om lite i min PPM-portfölj. 2017 var ett bra år för mig. Totalt steg portföljvärdet med 11 %. Klart godkänt tycker jag. Men jämfört med er som haft och har AP7 Såfa. Så står sig mina 11% inte långt. Grattis till er och ca 18 % uppgång.

Den enda egentliga förändring jag gjort. Var att kasta ut "Länsförsäkringar USA indexnära" som jag haft i ett par år nu. Anledningen till att den fick ta adjö. Beror mest på att jag "tror" inte att USA börserna kommer stiga så otroligt mycket mer. Vad valde jag då istället? Jo, Handelsbankens Råvarufond. Sen om det var ett bra val eller inte? Det visar sig om ett par år eller tidigare!


Så här ser min PPM portfölj ut 20180107.

Handelsbanken råvarufond 14 %.
Nordea Indienfond  30 %.
Länsförsäkringar Europa indexnära 20 %.
Tundra Vietnamn Fund 21 %.
Tundra Frontier Africa Fund 15 %.Har du sett över din PPM-portfölj? Eller struntar du helt i den?


Fortsatt full fart in i 2018!/investeralitemeramåndag 1 januari 2018

Årets första dag!

Måndagz.. Veckans första dag hör ju som bekant inte till mina favoritdagar. Men en Måndag som man är ledig. Det är ju minsann ingen vanlig Måndag. Så det blir till att bara njuta över att inte behöva jobba och slita som vanligt. Återigen något litet som gör en så otroligt glad!

Vad passar inte bättre än att börja det nya året med att bryta gamla vanor etc. Kanske råkade du vid tolvslaget lova dig själv att börja träna? Eller att sluta röka och dricka alkohol? Eller kanske sluta med godis och andra onyttigheter? Lagom bakfull idag? Så känns det kanske inte alls lika roligt med vad du lovade igår? Om du nu lovade något dvs! Jag personligen har inget nyårslöfte att ångra eller att se fram emot! Tur är väl det!  Dom brukar ju vara så svåra att hålla..har jag upptäckt!(Bildkälla https://pixabay.com).

Om du nu mot förmodan behöver lite extra hjälp på traven för att hålla vad du lovat? Så varför inte prova med hjälp av dom "7 goda vanorna".

(7 Habits of Highly Effective People, Stephen R. Covey).


1. Var proaktiv
2. Börja med målet i sikte
3. Gör det viktigaste först
4. Tänk vinna/vinna
5. Försök först att förstå, sedan att bli förstådd
6. Skapa synergi
7. Vässa sågen (Att ständigt förbättra sig själv).


Källa: https://sv.wikipedia.org/wiki/7_goda_vanorHar du något nyårslöfte för 2018!?